A belépés és regisztráció linkje az oldalsávban is megjelenik

Számos szerkesztőtől kaptunk olyan levelet miszerint jó lenne ha a Bloglap rendszerében is lenne regisztráció. Ami azért is érdekes mert szinte az első naptól lehetséges regisztrálni és kommentelni is. Az eredeti elképzelés szerint a belépés és regisztrációra felhívó linkek ott jelentek meg ahol azokra szükség van, azaz a hozzászólásoknál. Azok a szerkesztők akik új helyet keresnek honlapjuknak csak futólag nézik át a különböző honlapkészítő oldalakat és úgy tűnik nálunk ez el is kerülte a figyelmüket.

Ebből okulva ezentúl egy új dobozt helyezhetsz az oldalsávba melynek neve Belépés. Ez a belépés doboz alapértelmezetten két linket tartalmaz:

Belépés

Regisztráció

Ha egy látogató oldaladon belép, akkor a dobozban köszöntjük őt, a nevén szólítjuk, illetve megjelenítjük avatár-át. Ha van avatár feltöltve akkor azt, ha nincs egy alapértelmezett semleges avatár képet jelenítünk meg.

Remélem ez az újítás már elég látható lesz, és a friss érdeklődők látják, hogy nálunk is van felhasználói regisztráció.

A bloglapon központi regisztráció működik. Ez azt jelenti, hogy bárki aki egy oldalon mint látogató regisztrál, vagy már eleve szerkesztője a rendszernek, az bármely oldalon kommentelhet egyetlen belépéssel. Úgy gondolom ez lényegesen jobb megoldás, mintha minden szerkesztő egyedül gyűjtögetné a regisztrációkat.

A közeljövőben minden felhasználónak lesz egy saját profil oldala. Bármely hozzászólásnál megjelenített avatárra kattintva a felhasználó profiloldalára lehet majd jutni. A profiloldalon nem közlünk semmi olyan személyes információt amit nem akarsz megosztani, de egy helyen olvasható lesz minden hozzászólásod, barátaid és kedvenc lapjaid. Később barát és kedvenc lap funkciót is fejleszteni fogok. Ezzel kapcsolatos ötleteidet szívesen fogadom.

 

 

A belépés és regisztráció linkje az oldalsávban is megjelenik hozzászólásai

  • Papp Erzsébet Papp Erzsébet:

    Köszönöm a Belépés - Regisztrációs dobozt , így már láthatóbb az oldalt látogatók részéről ez a lehetőség.
    További szép napot ! sysy

Szólj hozzá

Belépés
 
 
Kereső
0.024 mp