Menüelemek sorrendjének beállítása

Új funkcióval bővültünk mellyel még egyedibbé teheted oldaladat! 

A szerkesztő felület menüjében egy új bejegyzést látható, a neve: Menü sorrend. Erre kattintva egy modern 3 oszlopból álló kezelőfelületet fogsz látni. Az egyes oszlopok között és az oszlopokon belül is egyszerű "fogd és vidd" módszerrel mozgathatod a menüelemeket.

Az első két oszlopban melyeknek neve Menü (azaz bal oldal), Oldalsáv (azaz jobb oldal) az alapértelmezett menüobjektumok gombjait látod. Ezek pl.

  • Oldalak (ahova a vízszintes menübe már nem férő oldalak linkjei kerülnek)
  • Legfrissebb (ahova legújabb 10 cikkednek a linkjei kerülnek)
  • Linkek (ahova kedvenc, vary ajánlott weboldalak linkjeit helyezheted el)
  • Kereső (a keresődoboz melybe kulcsszavat írva azt kikeressük oldaladon)
  • Képgaléria (melyben a képgalériáid kategóriáinak nevi kerülnek)
  • Kategóriák (melybe a cikkeid kategóriái kerülnek, ha ilyeneket létrehozol)

A harmadik oszlop egy tároló, ami ide kerül az nem fog megjelenni oldaladon. Ez lehetőséget nyújt neked arra, hogy bizonyos dolgokat kikapcsolj.

Tegyük fel, azt szeretnéd, hogy oldalad menüjében, ami a bal oldal, a Képgalériáid kategóriái legyenek legfelül, ezalatt az Oldalaid, azalatt pedig a Keresődoboz. Ragadd egereddel a Képgaléria gombot és vontasd azt az első pozícióba, ezután az Oldalak gombot rag add meg és vontasd a Képgaléria alá, maid a Kereső gombot vontasd a Képgaléria alá. Ha bármely más elem még az első oszlopban van, azt egyszerűen vontasd a második oszlopba. Ezáltal oldalad bal oldalán kialakul a kívánt sorrend, minden más a jobb oldalon lessz. Természetesen bármit, bármikor újra rendezhetsz.

Vannak olyan sablonok, melyek csak egy menüből állnak, értsd. nincs Oldalsáv a jobb oldalon. Ebben az esetben, minden amit a második oszlopba teszel az a ball oldali menüelemek alatt fog megjelenni.

Sok sablonban be tudod állítani, hogy a bal oldal a jobb oldalra kerüljön, vagy a jobb oldal a bal oldalra. Itt észben kell tartani, hogy te a jobb és bal oldalt megcserélted, tehát amit az első oszlopba teszel az valójában a jobb, amit a második oszlopba teszel az valójában a bal oldalon fog megjelenni. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de nagyon könnyen átlátható és rendkívül nagy szabadságot ad ez a megoldás.

Menüelemek sorrendjének beállítása hozzászólásai

Szólj hozzá

Belépés
 
 
Kereső
0.017 mp