Gyakran feltett kérdések GYIK

Ezen az oldalon a Bloglap rendszerével kapcsolatos gyakran feltett kérdéseket gyűjtöm össze. A Támogatás oldalon, vagy a Szerkesztői felület támogatás oldalán te is felteheted kérdésedet.

Hány darab weboldalt készíthetek?

A szerkesztői felületen maximum 10 db oldalt kezelhetsz kényelmesen, az oldalakon belüli lapok száma maximum 100 lehet, a cikkek száma nincs korlátozva.

Mekkora tárhely áll rendelkezésemre?

A tárhely méret nincs korlátozva, azaz jelenleg korlátlan tárhely áll rendelkezésre.

Hol látom a regisztrát látogatóimat?

Rendszerünk központi regisztrációt alkalmaz, azaz bárki bármelyik oldalon regisztráhat és bármelyik oldalhoz hozzászólhat. Ez sokkal jobb megoldás mintha minden szerkesztő egyenként gyűjtögetné a regisztrációkat. Tehát regisztrált látogatóidat te nem tudod listázni..

Hogyan tölthetek fel dokumentumokat, pl. PowerPoint, vagy Word fájlt?

Minden fájlt ami nem kép, azaz linkként jelenik meg, a link beszúrása (két láncszem az ikonja) ikonra kattintva tölthetsz fel. Egy fájl maximálisan 20 Mb lehet, így ha ennél nagyobb fájlt akarsz feltölteni azt darabolnod, vagy tömörítened kell. 

A vízszintes menübe csak pár oldal fér mit tehetek?

Valóban a vízszintes menübe fizikálisan csak 5-6 menübejegyzés fér. Ha ennél több oldalt fogsz készíteni a többi oldal a függőleges menübe kerül. Az Oldalak oldalon húzd és vidd módszerrel szabályozhatod az oldalak sorrendjét. Azok az oldalak kerülnek a vízszintes menübe melyek a lista elején vannak. A vízszintes menübe kerülő oldalak nevét érdemes rövidre hagyni, ha túl hosszú az csúnya lesz. Ha egyáltalán nincs szükséged a vízszintes menüre a legtöbb sablonnál azt ki is kapcsolhatod.

Hogyan választhatok címoldalt?

Alapértelmezetten a hírek/cikkek rovatod legfrissebb hírei vannak a címoldalon, azonban bármely oldalt a címoldalra tehetsz és azt szabadon meg is változtathatod. Az oldal szerkesztése űrlap alján jelöld meg, hogy az oldalt címoldallá teszed.

Mikor jelenik meg az oldalam a Google-ban

A Google robotja folyamatosan felkeresi a weboldalakat, információt gyűjt, majd azt megjeleníti a keresőknek. A te oldaladat is néhány nap alatt felkeresi, tartalmát indexeli. Nagyon fontos, hogy amikor a Google felkeresi a webhelyedet azon már legyen tartalom. Tartalom alatt szöveget értünk, mert CSAK szöveget tud indexelni. Ha elkezded az oldal szerkesztését, minél előbb töltsd azt fel tartalommal, de legalább ne hozz létre üres lapokat. Ha létrehozol egy oldalt arra mindjárt írj is szöveget. Azok az oldalak melyekre kiírod, hogy "hamarosan", vagy "itt  ez és ez lesz" a Google számára értéktelenek és nem is fog rájuk látogatókat küldeni. A siker titka érdekében nagyon fontos, hogy elolvasd és megértsd és aszerint cselekedj amit a Siker titka oldalon leírtunk.

Használhatom üzleti célra a Bloglapot

Igen, sőt örülünk ha pénzt is keresel rendszerünk segítségével. Minden törvény szerint engedélyezett üzleti tevékenység megengedett.

Hogyan tehetek scriptet, vagy forráskódot a weboldalamra, hogy az minden oldalon látszódjon

A menübe (bal oldal) és az oldalsávra (jobb oldal) egy Scriptblokk-ot tehetsz. Ebbe a scriptblokkba bármilyen forráskódot elhelyezhetsz, pl. Youtube videót, vagy Facebook dobozokat. A Scriptblokk alapértelmezetten nem látszik, azt neked kell elhelyezned a jobb, vagy bal oldalra a Menüsorrend oldalon. Itt egyszerűen vontasd a Scriptblokk gombját a megfelelő oldalra.  

Milyen böngészőt ajánlasz szerkesztésre

A rendszer minden böngészővel működik, azonban a Firefox böngésző a legjobb a szerkesztői feladatok ellátására. Elég pontos és stabil, tartalmaz egy helyesírásellenőrzőt is. Az ajánlott böngésző a Firefox. Telepítsd te is.

Belépés
 
 
Kereső
0.025 mp