Helyesírás ellenőrzés

A bloglap a Firefox böngészőt ajánlja weboldalad szerkesztéséhez, többek között azért is mert beépített helyesírás-ellenőrzést alkalmaz.

A helyesírás-ellenőrzés mind az egysoros beviteli mezőkben (pl. oldal címe), mind a többsoros szövegbeviteli mezőkben (pl. meta-description), mind pedig a szövegszerkesztőben működni fog.

Hogyan is tudod ezt használni?

Az egysoros és többsoros szövegbeviteli mezőkben, miután beírtad a szöveget, kattints a jobb egérgombbal, majd válaszd a "Helyesírás-ellenőrzés" menüpontot. Ezután ha hibás szó van a szövegdobozban az piros, hullámos vonallal alá lesz húzva.

A szövegszerkesztőben a helytelen szavak automatikusan piros hullámos vonallal lesznek aláhúzva. Ezeket a szavakat így könnyen kijavíthatod. Előfordulhat, hogy a helyesírás ellenőrző nem ismer egy olyan szót amit használsz, ebben az esetben ezt figyelmen kívül hagyhatod, de van egy jobb módszer is.

Helyesírási szótár bővítése

A gyakran használt szavakat érdemes a szótárhoz adni, ezt úgy tudod megtenni hogy a controll gomb lenyomása közben kattintasz jobb egérgombbal a szóra. Ekkor a böngésző saját menüje fog megjelenni. A menü elején látni fogod a helyesírás ellenőrző által felajánlott javításokat alattuk pedig egy "Hozzáadás a szótárhoz" sort. Erre kattintva a szótárhoz adod a nem ismert szót és azt a helyesírás-ellenőrző a jövőben nem fogja aláhúzni. (cool)

Belépés
 
 
Kereső
0.021 mp