Oldalak és cikkek megértése

A bloglapos oldalak két fő építőkövei az oldalak illetve a cikkek, a cikkeket néhol híreknek is nevezzük. Miért is van ez, mi a különbség?

Oldalak megértése

Az oldalak önálló lapok weboldaladon belül. Ahogy új és új oldalt hozol létre, azok először a fekvőmenübe, majd az oldalmenübe kerülnek. Az oldalmenüt nevezhetjük függőleges menünek is. A fekvőmenübe csak pár oldal fér, hiszen annak szélessége véges. Vannak olyan sablonok melyeken egyáltalán nincs fekvőmenü, amelyiken van azok között pedig sok esetében az ki is kapcsolható. Ha egy fekvőmenüvel rendelkező sablonban azt kikapcsolod az oldalak értelem szerűen az oldalmenübe kerülnek.

Az oldalak úgy követik egymást ahogy azokat te meghatározod. Egyszerűen fogd és vidd módszerrel egyik oldalt a másik elé, a lista elejére, vagy végére húzhatod. Ha van fekvőmenüd akkor abban az első kb. 5 oldal jelenik meg. Azaz ha egy oldal mondjuk 10. a sorban és te azt a fekvőmenübe akarod tenni akkor húzd azt az első 5 pozicíó valamelyikébe, a lista elején.

Cikkek, vagy hírek megértése

A cikkek fő ismertetője, hogy azok a létrehozásuk időrendjében egymás után következnek. Pl. ha a címoldalad az új hírek modul (ha az oldalak közül nem tettél meg egyet sem címoldalnak akkor az) akkor a Cikkek, Hírek szépen egymást követve jelennek meg először a legújabb aztán azt követően a régebbi cikkek. 

Bár a cikkek egymást követve jelennek meg van saját oldaluk is, mely elérhető a cikk címére kattintva. A cikk saját oldalának alsó részében a látogatók hozzászólást is tehetnek. A hozzászólások módját a Beállítások oldalon határozhatod meg.

A cikkeket az oldalakhoz képest többféle képpen is el lehet érni.

1. cimkékkel, ha a cikkhez cimkéket rendelsz akkor az egyes cimkékre kattintva megjelenő oldalon az összes cimkéhez rendelt cikk elolvasható.

2. kategóriákkal, ha létrehoztál kategóriákat és a cikkeket kategóriához rendelted, úgy a kategória cmére kattintva az összes a kategóriában szereplő oldal elolvasható

3. friss hírekből, az oldalmenüben minden oldalon megjelenítjük az utolsó kb. 10 cikket. Ha egy cikk új, akkor az innen is elérhető lesz.

4. címoldalról, ha nem választottál egy oldal címoldalnak, akkor a legfrissebb cikkek köszöntik a látogatót a címoldaladon.

 

Belépés
 
 
Kereső
0.012 mp